Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

T110e5 - Η αμερικάνικη ναυαρχίδα



Tο T110E5 είναι το τελευταίο (10 tier) αμερικάνικο βαρύ άρμα μάχης. Επίσης μπορεί να περιγραφεί και ως εξής : Μ103 συν καλύτερη πανοπλία, υψηλότερο ποσοστό πυρκαγιάς (μεγαλύτερο ποσοστό ριπών), υψηλότερη μέγιστη ταχύτητα, μεγαλύτερη επιτάχυνση και μικρότερη σιλουέτα. Είναι οπλισμένα και τα δύο με το ίδιο κανόνι, M58 120mm, χρησιμοποιούν τις ίδιες κινήσεις, αλλά χάρη σε όλες τις παραπάνω μικρές τροποποιήσεις, γίνεται πολύ πιο επικίνδυνος και υπολογίσιμος αντίπαλος.






                                                                            ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Όνομα
T110E5
Τύπος
Βαρύ άρμα
Βαθμίδα
X
Εξοπλισμός
 πυροβόλο M58 120mm :  βλήματα 42, ζημιά 400/400/515, διείσδυση 269/381/60, ποσοστό ριπών 6 r/m, κλείδωμα στόχου 2,00 s, ανύψωση κανονιού -8ο/+15ο
Πανοπλία
κύριος κορμός: 254mm/76mm/38mm, πυργίσκος: 203mm/127mm/70mm
Αντοχή
2200 HP
Κινητικότητα
Μέγιστη ταχύτητα: 37km / h, κινητήρας: 875hp
Ρόλος
φαλλαγγιση αντιπάλων, αντιμετώπιση μεσαίων αρμάτων, ελεύθερος σκοπευτής, άρμα υποστήριξης


ΠΛΗΡΩΜΑ
   Το πλήρωμα του T110E5 αποτελείται από τον διοικητή (commander) ο οποίος έχει και χρέη ασυρματιστή (radio operator), τον πυροβολητή (gunner), τον οδηγό (driver) και τον φορτωτή (loader).Όσο αφορά τις δεξιότητες και τα προνόμια του πληρώματος ενδεικτικά αναφέρονται : 1ο έκτη αίσθηση (sixth sense) στον διοικητή και επισκευή (repair) για τα υπόλοιπα μέλη του άρματος, 2ο Brother in arms για το σύνολο του πληρώματος και τέλος αν χρησιμοποιήσουμε το άρμα για μεγάλο διάστημα καλό είναι να επενδύσουμε σε snap shot, smooth ride και άλλες δεξιότητες με βάση του τρόπου παιχνιδιού και της αρεσκείας του κάθε παίκτη, με σκοπό πάντα την αύξηση της αποτελεσματικότητας του.
1ο2ο  3ο

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
      Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για την μέγιστη αποτελεσματικότητα του T110E5 στην μάχη είναι και η κατάλληλη επιλογή του εξοπλισμού και των αναλώσιμων που θα χρησιμοποιήσουμε στο άρμα μας. Ο συμβατός εξοπλισμός για το T110E5 είναι  ο εξής:    

Όμως για την καλύτερη απόδοση του άρματος μας θα προτιμήσουμε το improved ventilation, tank gun rammer και τέλος το vertical stabilizer . Όσο αφορά τα συμβατά αναλώσιμα είναι τα εξής :  αλλά εμείς θα επιλέξουμε το small repair kit, small first aid kit και τέλος το manual fire      .

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  Όπως όλα τα αρματα ετσι και το T110E5 έχει τις δικές του αδυναμίες, τις οποίες πρέπει να γνωρίζουμε, να τις κρυβουμε  και όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω  αν μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε υπερ μας.
   1ο  Το T110E5 αν και με σκληρότερη πανοπλία εξακολουθεί να μοιράζεται τις αδυναμίες του προκατόχου του Μ103. Τα πλαίνα και πίσω κομμάτια της θωράκισης του είναι αδύναμα και απορροφουν πολύ μεγάλη ζημιά ακόμα και από άρματα μικρότερων κατηγοριών. Όσο αφορά το μπροστινό μερος, το κάτω πλάκα του κυριου κορμου μπορεί να διαπεραστεί από τα περισσότερα αρματα που θα συναντήσουμε στην μαχη, σε αντίθεση με την πάνω πλάκα που είναι σχεδόν άφθαρτη.Ο πυργίσκος από την άλλη είναι μικροτερος και πιο θωρακισμένος από το Μ103, αλλα με εμφανες αδύνατο σημείο τον πύργο διοίκησης που αποτελεί και το πιο συχνό στόχο σε κοντινές αποστάσεις.Τέλος τα πλαινά του πυργίσκου είναι επίσης αδύναμα και με συχνές ζημιές στο ραφι των πυρομαχικών.

    

  2ο Οι ελπύστριες του T110E5 είναι ιδιαίτερα ευάλωτες και πολύ συχνα ακινητοποιείται χάνοντας το πλειονέκτημα της ταχύτητας του και έτσι γίνεται εύκολος στόχος των αντίπαλων δυνάμεων. Γι΄ αυτό το λόγο όπως επισημανθηκε και παραπανω είναι επιτακτίκη η ανάγκη επιλογής του repair στις δεξιότητες του πληρώματος.
  3ο Είναι ιδιαίτερα επιρρεπεις σε βολές πυροβολικού, κυρίως πυροβολικα άρματα από έκτης και πάνω τάξης μπορούν εύκολα με  2-3 βολές να καταστρέψουν το όχημα.
 4ο Τέλος μία ακόμα αδυναμία του T110E5 είναι η αδύναμη θέση του φορτωτή (loader) που μπορεί εύκολα να χτυπηθεί από αντίπαλα πυρά κατά την διάρκεια της μάχης.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  Αν και το T110E5 χαρακτηρίζεται βαρύ άρμα, τα χαρακτηριστικά που έχει του προσδίδουν και πολλά από τα πλεονεκτήματα ενός μεσαίου άρματος.Στα πλεονεκτήματα του μπορούν να αναφερθούν:
1ο  Από θέμα δύναμη πυρός το T110E5 είναι ένα από τα καλύτερα άρματα της κατηγορίας του. Το κανόνι του είναι ιδιαίτερα εύστοχο τόσο σε μακρινές αποστάσεις όσο και σε κίνηση.Οι ζημιές που προκαλεί είναι ικανοποιητικές (400/400/515), αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι το πολύ καλό ποσοστό ριπών (8.44sec) που είναι και από τα καλύτερα της κατηγορίας του.
2ο Έχει μεγάλη ταχύτητα στροφής του πύργου (τραβέρσα) 32d/s που το δίνει την δυνατότητα γρήγορης στόχευσης.
3ο Είναι από τα γρηγορότερα βαριά άρματα με μέγιστη ταχύτητα 37 km/h, πολύ καλή επιτάχυνση και ιδιαίτερα ευκίνητο για βαρύ άρμα σε μικροελιγμούς.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
ΩΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ Τ110Ε5
1Ο  Το T110E5 λόγω των χαρακτηριστικών του, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε όλες τις διαθέσιμες αποστάσεις.Μπορεί εύκολα να ανταποκριθεί στη θέση ελεύθερου σκοπευτή, σε μάχες μεσαίων αποστάσεων και είναι ιδιαίτερα αξιόμαχο λόγω κατασκευής του σε μάχες σώμα με σώμα.
2ο Χάρη στην κινητικότητα και ταχύτητα του μπορεί εύκολα να υποστηρίξει μεσαία άρματα ή να δημιουργήσει ομάδες κρούσεις με άλλα ευκίνητα άρματα. Επίσης μπορεί εύκολα να φαλαγγισει τις δυνάμεις του εχθρού και να βρεθεί πίσω από της γραμμές του.
3ο Ένας από τους ρόλους που έχει στην μάχη είναι να συνοδεύει και να καλύπτει βαριά άρματα τύπου maus, e-100 ως άρμα υποστήριξης.
4ο Σε μάχες σώμα με σώμα με άρματα μεγαλύτερης δύναμης πυρός,  θα πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή  κίνηση με το κανόνι μας να είναι στραμμένο προς αυτά.Χάρη σε αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να πυροβολήσουν τα αδύνατα σημεία μας.
5ο Αν είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε σταθερή αμυντική θέση, θα πρέπει να τοποθετήσουμε το άρμα μας σε μικρή γωνία για να προστατεύσουμε τα αδύναμα σημεία της πανοπλίας και να εξοικονομήσουμε περισσότερα hp.
6o To  T110E5 είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε βολές πυροβολικού. Αν δεν έχουμε καμία κάλυψη όπως κτήρια θα πρέπει να είμαστε συνέχεια σε κίνηση.

ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ Τ110Ε5

   1Ο Αν ο αντίπαλος κάνει κατά μέτωπο επίθεση θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το πλευρίσουμε και με την βοήθεια άλλων αρμάτων να το χτυπήσουμε από διάφορες κατευθύνσεις.Μπορεί να είναι ιδιαίτερα αξιόμαχο σε μάχες σώμα με σώμα αλλά όταν του επιτεθούμε από διάφορες κατευθύνσεις μπορούμε πολύ εύκολα να το καταστρέψουμε.
  2ο Αν δεν έχουμε σαφές πλεονέκτημα σε δύναμη πυρός και hp, δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε το T110E5 σε μάχη σώμα με σώμα. Αν είμαστε αναγκασμένοι σε τέτοια μονομαχία θα πρέπει να  επικεντρωνόμαστε στα ευάλωτα σημεία του ( κάτω θωράκιση και πυργισκος).
 3ο Τα οχήματα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα σε ομάδες. Όταν τις αντιμετωπίζουμε θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε  καθένα χωριστά και να το καταστρέφουμε. T110E5 που έχουν μείνει στη μάχη και με λίγα hp μπορούν εύκολα να οπισθοχωρίσουν και να κανουν βολές ελεύθερου σκοπευτή.
 4ο  Το πυροβολικό θα πρέπει να έχει πρωτεύων στόχο το T110E5. Οι βολές του προκαλούν τεράστιες ζημιές στο άρμα και συχνα βλάπτουν ενότητες του άρματος ή σκοτώνουν μέλη του πληρώματος.

Αρχικός συγγραφέας: atreidisGR(Ανέστης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου